سخت افزار مناسب برای نرم افزار کسب و کار شما

کامپیوتر حسابداری و صندوق فروشگاهی شما باید چه مشخصاتی داشته باشد ؟

برای اینکه ویژگی های یک سیستم را برای کسب و کار خود در نظر بگیرید اول به این نکته دقت کنید که این کامپیوتر یا لپ تاپ می تواند برای شما یکی از بزرگترین سرمایه ها در زمینه تجهیزات باشد.

برای همین شما باید برای انتخاب سیستم از نظر سخت افزار و نرم افزار وقت بگذارید و میزان نیاز خود و کارمندان مجموعه را درنظر بگیرید و متوجه باشید که این سیستم قرار است در چه بخشی از مجموعه شما قرار بگیرد. برای مثال اگر این سیستم قرار است به عنوان سیستم سرور مجموعه شما باشد یا به عنوان سیستم بخش طراحی یا یک سیستم اداری ساده، از نظر سخت افزار و قیمت بسیار تفاوت دارد و امر بسیار مهمی است و این موضوع در بلند مدت نتیجه خود را به شما نشان میدهد.

در ادامه ما در شرکت رسیس سعی میکنیم تا با ارائه توضیحاتی این امر را برای شما ساده تر کنیم:

پردازنده (Processor)

پردازنده نقش اصلی را در سیستم شما ایفا میکند و هرچه سرعت این قطعه بالاتر باشد، سیستم شما قادر به انجام کارهای بیشتری برای شما میباشد، برای مثال شما میتوانید تعداد برنامه های بیشتری را همزمان اجرا کنید یا داده های شما با سرعت بیشتری پردازش میشود. اگر سیستم را برای کار گرافیکی یا مالتی مدیا در نظر گرفته اید اینکه سیستم شما پردازنده قوی تری داشته باشد، اهمیت بیشتری پیدا میکند ولی برای کارهای اداری یک پردازنده معمولی هم کفایت میکند.

حافظه داخلی (Hard Drive)

حافظه سیستم شما یا هارد دیسک شما فقط از نظر فضای ذخیره سازی اطلاعات اهمیت دارد و در قدرت سیستم شما تاثیر زیادی ندارد البته مگر اینکه برای سیستم از هارد های جامد یا (SSD)  استفاده کنید که دراین حالت تاثیر قابل توجهی می گذارد. برای خرید یک سیستم کافی است مطمین شوید میزان حافظه ای که برای سیستم خود در نظر گرفته اید برای ذخیره سازی فایل های شما و نرم افزارهایی که قرار است روی سیستم شما نصب شود کافی باشد. برای مثال سیستمی که برای بخش اداری در نظر میگیرید چون بیشتر برای اطلاعات متنی و اداری است نیاز به هارد بالایی ندارد ولی سیستمی که برای بخش طراحی و مالتی مدیا در نظر میگیرید باید هارد بیشتری داشته باشد چون حجم نرم افزار هایی که نصب میشود زیاد است و حجم اطلاعات تولیدی و نگهداری شده روی این سیستم ها بیشتر از سیستم های اداری است و باید فضای کافی وجود داشته باشد. البته این نکته را هم در نظر بگیرید که درصورتی فضا ذخیره سازی شما کافی نبود یا بعد از مدتی نیاز به فضای بیشتری داشتید، میتوانید هارد دیسک با فضای بیشتری به سیستم اضافه کنید یا از درایور های خارجی (External) نیز بهره بگیرید و فایل های قدیمی را به هارد اکسترنال انتقال بدهید و در صورت نیاز آنها را آرشیو کنید.

حافظه رم (RAM)

حافظه رم (RAM) حافظه جانبی پردازنده است و در سیستم شما تاثیر بسیار زیادی دارد. هرچقدر میزان این حافظه بالاتر باشد سرعت سیستم و پردازش اطلاعات بالاتر می رود. یکی از نکاتی که هنگام خرید سیستم یا لپ تاپ باید در نظر بگیرید حافظه رم است و البته این نکته را هم در نظر بگیرید که بر اساس موارد استفاده سیستم رم را تهیه کنید برای مثال سیستم اداری نیاز کمتر و سیستم های بخش طراحی برای گرفتن خروجی از نرم افزارها یا پردازش اطلاعات نرم افزار های طراحی حافظه رم بیشتری را طلب میکنند.

البته قابل ذکر است که این قطعه در لپ تاپ و در سیستم بعد از مدتی به راحتی قابل ارتقاء است.

مانیتور یا صفحه نمایش

انتخاب صفحه نمایش تا حد زیادی به نیاز، سلیقه و میزان هزینه ای که برای آن در نظر گرفته اید بستگی دارد. میتوانید بر اساس محل استفاده سیستم مانیتور را در نظر بگیرید مثلا برای بخش اداری از مانیتور هایی با سایز معمولی مثل 19اینچ تا 20اینچ و برای بخش های طراحی که با نرم افزارهای گرافیکی کار میکنند از مانیتورهای با ریزولوشن بالا و سایز 22اینچ تا 24اینچ یا حتی بر حسب نیاز از مانیتور های لمسی بهره بگیرید. این امر کاملا بستگی به دید شما و نیاز شما دارد و در کیفیت و سرعت سیستم شما تاثیری ندارد. صرفا برای مدیریت بهتر سیستم از نظر باز کردن چندین پنجره یا کیفیت خروجی بهتر، نوع ماینتور را انتخاب کنید و حتی ممکن است شما در بعضی موارد نیاز به استفاده از دو مانیتور نیز پیدا کنید.

نوع اتصال به شبکه

بسته به محیط مجموعه خودتان میتوانید از شبکه های سیمی یا بی سیم در مجموعه استفاده کنید.

  • شبکه های سیمی

این نوع شبکه ها از نظر ثبات سرعت تا حد زیادی از شبکه های بی سیم بهتر عمل میکنند و از تعدادی کابل که از سیستم ها به تعدادی سوییچ متصل هستند تشکیل میشوند. میشود گفت عیب این نوع شبکه ها مصرف کابل، آسیب پذیر بودن و هزینه بر بودن کابل ها است.البته در صورتی که نیاز به جابه جایی مکانی مجموعه داشته باشید ممکن است در محل جدید کابل های شبکه استفاده ای نداشته باشند. البته نمیتوان از امنیت بالای این مدل شبکه نیز چشم پوشی کرد، زیرا برای هک کردن و دسترسی به اطلاعات شما در صورتی که شبکه به اینترنت متصل نباشد حتماً به اتصال فیزیکی سوییچ نیاز است.

  • شبکه های بی سیم

گاهی اوقات ممکن است شما به صورت موقت در محلی باشید یا نخواهید هزینه ی زیاد کابل ها را به مجموعه تحمیل کنید. در این حالت کافی است شما یک مودم بی سیم و تعدادی کارت شبکه بی سیم برای سیستم ها تهیه کنید و در صورت استفاده از لپ تاپ ها در مجموعه نیاز به تهیه کارت شبکه بی سیم هم ندارید زیرا اغلب لپ تاپ ها این امکان را دارند. از مزایای این حالت شبکه استفاده کم از کابل ها، نامرتب نشدن محیط و راه اندازی آسان را میتوان نام برد و از معایب این مدل هم بد نیست به کم بودن امنیت و امکان هک شدن شبکه وایرلس و ناپایدار بودن سرعت شبکه اشاره کنیم.

به تازگی چاپگرها و اسکنرها به قابلیت اتصال بی سیم مجهز شده اند بهتر است هنگام تهیه تجهیزات به این نکات نیز توجه کنید.

سیستم عامل

در کشور ها اغلب سیستم ها و تجهیزات بر پایه سیستم عامل های ویندوز هستند ولی بد نیست برای راه اندازی به این نکته توجه کنید که میخواهید برای مجموعه خود از چه سیستم عاملی استفاده کنید. آیا سیستم عامل مک یا لینوکس در مجموعه شما نصب و راه اندازی میشود یا از نسخه های متفاوت سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید. البته بیشتر مجموعه ها در کشور ما بر اساس ویندوز هستند و بهتر است شما برای سرور مجموعه از نسخه های ویندوز سرور و برای بقیه سیستم ها بر اساس نوع نیاز و آشنایی پرسنل، نسخه های دیگر ویندوز مثل ویندوز 10 یا نسخه محبوب 7 را نصب کنید.

کارت گرافیک

پیشتر نیز گفتیم که برای راه اندازی و تهیه سیستم، به محیطی که قرار است سیستم در آن مورد استفاده قرار گیرد دقت کنید. یکی از مواردی که میتواند تا حد زیادی در تغییر هزینه سیستم شما تاثیر بگذارد، کارت گرافیک است. اگر سیستم در بخش اداری قرار میگیرد، بهتر است از کارت گرافیک مادربورد (onboard) یا حداقل از کارت گرافیک های معمولی استفاده کنید، ولی اگر سیستم در محیط طراحی و برای کارهای گرافیکی سنگین و تولیدی قرار میگیرد بهتر است که از کارت گرافیک های حرفه ای استفاده کنید که سرعت پردازش بالا تری را فراهم کنند.

نکته!!

در آخر یک نکته اساسی در انتخاب سیستم و لپ تاپ ها وجود دارد که بهتر است به آن دقت کنید، سیستم های دسکتاپ یا به اصطلاح PC قابلیت ارتقاء دارند یعنی شما بعد از مدتی استفاده و احساس نیاز بیشتر میتوانید به راحتی آن ها را بروز کنید یا ارتقاء بدهید و قطعات قوی تری روی آنها بگذارید. مخصوصا در بخش پردازنده که سیستم دسکتاپ شما بر اساس نوع مادربورد میتواند از مدل های متفاوت پردازنده پشتیبانی کند و قابلیت ارتقاء نیز راحت است. یا کارت های گرافیک که روی این سیستم ها به راحتی بر اساس نوع مادربورد قابل نصب هستند ولی این امر در لپ تاپ ها به این راحتی ممکن نیست یا به عبارتی اصلا ممکن نیست. شما در لپ تاپ ها حداکثر میتوانید میزان حافظه ذخیره سازی یا هارد دیسک را افزایش بدهید یا می توانید میزان حافظه رم را بیشتر کنید ولی پردازنده و کارت گرافیک اصلا قابل تغییر نیستند یا در صورت امکان هزینه بسیار بالایی را برای شما ایجاد میکند.